!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EP Norveška 08 – Počinje borba za polufinale

Danas počinje druga faza šampionata, još jednim balkanskim derbijem, u kojem su ovoga puta akteri, Slovenija i Crna Gora. „Papirnati“ favorit je reprezentacija koju vodi selektor Miro Požun, ali to ne mora ništa da znači, budući da su Crnogorci kući već poslali Ruse, a Slovenci im deluju kao reprezentacija, koja može da se iznenadi u drugoj fazi, budući da su totalni autsajderi u mečevima sa Poljskom i Hrvatskom. U taboru Crne Gore, pokušavaju da stišaju euforiju posle istorijskog uspeha i fokusiraju se na sledeći meč. Zdravstveni bilten kod obe ekipe je zadovoljavajući, tako da treba očekivati pravi meč od 16:15h u Stavangeru.

Hrvatska danas igra čevrtfinale protiv Danske(18:15h). Žreb je tako namestio, da se na početku druge faze igrači Lina Červara sastanu sa uvek nezgodnim Dancima, sa kojima Hrvati nemaju baš najbolji skor u poslednje vreme. Ako Hrvatska pobedi, a to isto uradi i Norveška u susretu sa Poljacima nešto kasnije, onda više neće biti dileme oko dvoje polufinalista iz novoformirane grupe „A“. Hrvatska je zvanično četvrta u Evropi i peta na svetu, pa bi današnjom pobedom postigla sjajan uspeh, imajući u vidu sve pehove u pripremnom periodu.

Ako Hrvatska ima utakmicu za polufinale, onda će meč Poljaka i Norvežana(20:15h) biti pravi test mogućnosti ove poljske generacije. Došavši na šampionat izjavama „da hoće zlato“, izgubili su već dva dragocena boda u borbi za polufinale od Hrvatske, tako da ako stvarno žele borbu za medalju, moraju večeras da nadjačaju 7000 domaćih navijača u Stavangeru i pobede domaćina, koji igra u sjajnoj formi. Čini se da Poljaci nisu igrali sa 100% svojih mogućnosti u prvom delu prvenstva i da se čeka da proradi Marcin Lijevski, sjajni desni bek. Od njega bi večeras moglo mnogo da zavisi.

P

Grupa A

U

G.R

B

1.

Hrvatska

2

+10

4

2.

Norveška

2

+6

4

3.

Danska

2

+7

2

4.

Poljska

2

+1

2

5.

Slovenija

2

-11

0

6.

Crna Gora

2

-13

0

 

Grupa „B“

Nemačka i Island otvaraju takmičenje u grupi „B“ od 16:20h. Island će najverovatnije do kraja šampionata igrati bez svog najboljeg igrača, Olafura Stefansona, tako da sa skromnijim ambicijama ulazi u „TOP 12“, rešen da eventualno iznenadi Mađarsku. Hajner Brant je dobio vruć šamar od Španaca, tako da mu je dan pauze dobro došao da povrati samopouzdanje svojih momaka. Utakmica sa slabijom ekipom, pred susrete sa Francuskom i Švedskom, koje će odlučiti putnike u polufinale, dobro će doći da se „izvuku fleke“.

Pravi derbi dana, Španija-Francuska! Dve vrhunske reprezentacije u čijim mečevima je sve moguće. Španci nemaju pravo na kiks, budući da su im Mađari već uzeli dva boda. Svaki poraz, značio bi ispadanje iz borbe za prva dva mesta u grupi. Sa druge strane, Francuzi sa dve ubedljive, čvrste „francuske“ pobede protiv Šveđana i Islanđana, imaju razloga za optimizam. Videli smo kako su Španci pregazili Nemačku u poslednjem kolu grupe. Sa ovakvim timovima, nikada se ne zna.

Mađarska i Švedska zatvaraju prvi dan. Iako možda u senci pređašnjih mečeva, ovaj meč će takođe doneti dobrog rukometa i neizvesnosti. Mađari su odlično odigrali prvu fazu, pobedili Špance, namučili Nemce, dok su Švedi relativno lako poraženi od Francuza, ali su sjajnom igrom dobili Island. Ako vidimo imena učesnika grupe „B“, onda bi ovo mogli nazvati duelom za „četvrto mesto“, mada svakako, svako prvenstvo rađa nove pobednike i gubitnike.

P

Grupa B

U

G.R

B

1.

Francuska

2

+13

4

2.

Mađarska

2

+3

2

3.

Španija

2

+1

2

4.

Švedska

2

+1

2

5.

Nemačka

2

-4

2

6.

Island

2

-14

0

avlijaner

3 komentara

Komentariši