BOSNA BOLJA OD LOKOMOTIVE

Bosna  Lokomotiva  45:32 (22:14)

KSC“Mladost“. Gledalaca: 180.
Sudije: Boško Čadžo i Duško Ranilović (oba Kozarska Dubica).
Delegat: Milan Tubin (Doboj).
Sedmerci: Bosna 7(7), Lokomotiva 4(2).
Isključenja: Bosna 6 min, Lokomotiva 8 min.

BOSNA
: Hadžić (10 odbrana, 2 sedmerca), Mimić 6, Maslo 1, Zečević 3, Hurem 4(1), Čakić 4, Halilbegović 8, Sirćo, Mušinbegović, Šahinović, Begagić 3, Selimović 2, Mustafić 14(6), Memija (3 odbrane). Trener: Zdenko Antović

LOKOMOTIVA: Vladisavljević (3 odbrane), Karanović 7, Pekić, Vasić 2, Savić 10(1), Džurkić, Bojić 1, G.Šarenac, Rankić 3, Munčan 1, Gor.Šarenac 7(1), Duvnjak 1, Petričević, Novaković (4 odbrane). Trener: Džemal Sadiković.

Rutinska pobjeda rukometaša Bosne u utakmici koja je dobro poslužila da se zaboravi ispadanje iz Kupa EHF, ali i da priliku dobiju igrači koji nemaju veliku minutažu, pa je tako Mimić igrao cijeli susret, a Sirćo koji je bolestan nije ni ulazio u igru. U drugom poluvremenu su igrali i svi ostali igrači s klupe, a da se na rezultatu nije osjetilo.
(Dario Božic/visoko.co.ba)


Kako se i očekivalo, Visočani su slavili uvjerljivu pobjedu protiv Brčaka, mada su mlađahni momci Lokomotive dobro parilali prvih 15-tak minuta. Prvi put je Bosna otišla na tri gola razlike u 22. minutu (15:12) i od tada se prednost samo pojačavala. Brčaci su tako popili svu jedn nakupljenu u igračima Bosne posljednjih mjesec dana. Iako bez Sirče i Ahića, "zeleni" su željeli dokazati kako nisu zaboravili pobjeđivati. A tu slast nisu osjetili od 8. septembra i pobjede nad Sutjeskom.

avlijaner

Komentariši