beats by dre cheap

DEMIROVIC NOVI TRENER BOSNE

Rukometasi Bosne dobili novog trenera

Image

HALID DEMIROVIĆ OBEĆAVA
BRZ RUKOMET SA JAKOM ODBRANOM

*Prvenstva i titule osvajaju se protiv manjih klubova na strani, a to je bila mala boljka visočke ekipe. - rekao je novi trener Visočana*


Halid Demirović u petak je i zvanično postao trener Rukometnog kluba «Bosna» Visoko. Dva mjeseca su trajali pregovori o početku saradnje sa iskusnim trenerom koji predvodi i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Nikada RK «Bosna» Visoko nije radio u boljoj atmosferi. Igrači su svojim radom i ponašanjem na treningu te pobjedama na pripremnim utakmicama pozdravili odluku Upravnog odbora da za novog trenera postave Halida Demirovića.
«Visoko ima veliku rukometnu tradiciju, ljudi vole rukomet, ekipa na terenu ima veliku podršku, a daje i davala je veliki broj reprezentativaca. Sama atmosfera je bila najveći poticaj da promijenim moju odluku i pored Reprezentacije prihvatim i treniranje rukometaša Bosne iz Visokog. Obećavam ozbiljan pristup i rad sa željom da poboljšamo igru kako bi napravili bolji rezultat od mjesta na kojem se klub trenutno nalazi na tablici. Bosna ne treba biti samo jaka domaća ekipa gdje uz veliku motivaciju može svakoga da pobijedi. Prvenstva i titule osvajaju se protiv manjih klubova na strani, a to je bila mala boljka visočke ekipe.»- rekao je Halid Demirović

Novinari i simaptizeri kluba su saznali da će visočke rukometaše u budućnosti krasiti brz rukomet i jaka odbrana. Dovođenje dvojice igrača na bekovske pozicije vjerovatno će biti prioritet u narednom periodu a dosta mlađih igrača će dobiti priliku da pokažu šta znaju.

Bosnu očekuje težak susret u Kupu BiH sa Borcem iz Banajaluke. Pobjedom bi se ušlo u samu završnicu. Cilj u šampionatu je za sada drugo mjesto, a ako lider na tabeli poklekne u još nekoj utakmici ni borba za prvo mjesto nije isključena. Trener Demirović je istakao da će nakon sedam dana treninga imati mnogo bolji uvid u potencijal igrača te da će sa njima raditi na dobivanju sampouzdanja. Razgovor sa novinarima završio je konstatacijom da se utakmice dobijaju u odbrani pa će sa igračima dosta raditi i na tom segmentu igre a ne samo na postizanju golova.

SkOla RuKoMeTa ViSoKo
http://skolarukometavisoko.blogger.ba
01/02/2008 19:34