beats by dre cheap

EP 2008 U NORVESKOJ 3 DAN

Treći dan, derbi Francuska - Švedska!

Grupa „C“

18:15 – Mađarska : Nemačka

20:15 – Španija : Belorusija

Da li Nenad Puljezević može spustiti roletni i protiv svetskih šampiona? U prvom kolu, Mađari su pregazili indisponirane Špance, ali će sada sa druge strane biti Nemci, koji po pravilu, ne osciliraju na velikim takmičenjima. Prednost Mađara može biti neopterećenost, jer su sa dva boda protiv „furije“, ostvarili neplanirano, tako da će se bez velikog opterećenja nadigravati sa igračima Hajnera Branta.

Španci više nemaju pravo na kiks. Belorusija je reprezentacija sa malim fondom kvalitetnih igrača, tako da bi jakim tempom morala biti slomljena. Sve to naravno pod uslovom da reprezentativci Španije imaju bolje šutersko veče.

 

 

Grupa „D“

18:15 – Slovačka : Island

20:15 – Francuska : Švedska

U susretu Slovačke i Islanda, sve osim pobede „Ribara“ bilo bi iznenađenje. Ovo će biti i pravi test forme ekipe Alfreda Gislansona, koja je neprijatno iznenadila sve, postigavši 19 golova u uvodnom meču šampionata. Ako znamo da je Srbija u baražu primila 42 i ako pogledamo trendove utakmica ove reprezentacije u prošlosti, onda ovo može da zabrine navijače Islanda. Protiv Šveđana(24:19), Island je do 50. minuta postigao 13 golova! Sigurno je da Stefanson i Sigurdson mogu bolje, a ako večeras ne pobede, to bi verovatno značilo, i eliminaciju sa EP-a. Slovaci traže prolaz u drugu fazu takmičenja, a Islanđani su najveća šansa.

Gro ove generacije švedskih rukometaša, pre sedam godina je sedeo ispred televizora i gledao finale SP-a između Francuske i Švedske, sanjajući da jednog dana obuče dres svoje zemlje. I želja im se ispunila. Generacija Vislandera i Olsona, ostavila im je u amanet da moraju biti najbolji, a danas će to biti veoma teško, jer na drugoj strani imaju upravo te „momke sa televizora“, braću Žil, Dinara, Fernandeza, Omejera. Tu su i dva izdanka „novog veka“, Karabatić i Narcis, o kojima ne vredi puno trošiti monitora. Francuzi se nisu pokazali u prvom kolu, jedva su došli do dva boda protiv već prežaljenih Slovaka, za koje se misli da su najlošila od svih 16 učesnica prvenstva. Ipak, u velikim mečevima se pokazuju veliki igrači, a Francuzi ih imaju desetak. Uostalom, nisu za džabe zvanični evropski šampioni. Švedi su u zaletu, imaju kvalitet, iskustvo Svensona, polet Dodera(na slici), Andersona i Larhorma, te čvrstinu Alma i Arheniusa. Očekuje nas veliki meč.

Ž.B

 

SkOla RuKoMeTa ViSoKo
http://skolarukometavisoko.blogger.ba
19/01/2008 18:25