beats by dre cheap

EP 2008 U NORVESKOJ 2 dan

Porazi Slovenije i Crne Gore!

Poljska se vratila na najbolji mogući način posle poraza od Hrvatske, odličnom partijom i pobedom nad reprezentacijom Slovenije 33:27 (23:14). Od samog starta, Bielecki i ekipa je krenula silovito (4:1, 4.m, 10:5, 12m) rešena da iskali svoj bes na izabranicima Mira Požuna. U tome su prednjačili Bilecki(na slici) sa 9, Tkačik sa 6 i Tlučinski sa 5 pogodaka. Posle male katastrofe u prvom poluvremenu 23:14, Slovenci sabijaju redove i mnogo angažovanije ulaze u drugi deo meča, čak stižu na 28:25(50.m), ali to bi bilo sve od ekipe u kojoj je najraspoloženiji bio Aleš Pajović sa sedam golova. Po tri su postigli Dobelšek, Pungartnik i Zvižej. Sutra je na prvenstvu dan pauze za grupe "A" i "B", a u nedelju nas čeka pravi balkanski derbi, u kome se sastaju Hrvatska i Slovenije. To treba videti...

STATISTIKA

Reprezentacija Crne Gore bila je lak zalogaj za visoko motivisane Dance, koji su ubedljivo slavili 32:24 (18:9). Ni jednog trenutka, nije se postavljalo pitanje pobednika. Joakim Boldsen je dirigovao igrom svoje ekipe, koja je iz minuta u minut povećavala razliku (10:5,16m, 16:7, 23m). Drugo poluvreme donelo je egal igru, pre svega zbog želje Crnogoraca da smanje razliku i tako ostanu u trci za treće mesto. Sa druge strane, selektor Vilbek, dao je šansu igračima sa klupe, a interesantan podatak je da su se svi upisali u listu strelaca. Razlika je išla do +12 (28:16, 48m), ali su debitanti na prvenstvu, zahvaljujući udarnom dvojcu Muratović(9)-Mrvaljević(8) uspeli da je svedu na podnošljiv +8, koje posle ubedljivog poraza Rusije od Norveške, daje nadu da je prolaz u drugu fazu blizu.

STATISTIKA

 

Rusi su doživeli katastrofu od domaćina Norveške 21:32 (10:15), ponajviše zahvaljujući neverovatnom golmanu Norvežana, Štajneru Egeu, koji je večeras skupio 29 odbrana! Nije zvanično potvrđeno, ali se ovo smatra rekordom evropskih prvenstava. Pre prvenstva, slušali smo o fantastičnoj formi ovog nekadašnjeg golmana Kila, ipak, ovo prevazilazi sve hvalospeve. Norvežani su jednostavno igrali na krilima svojih navijača i mleli stereotipne Ruse, koji nisu imali snage, a ni kvaliteta za ozbiljniji otpor. „Zbornjaja“ se držala do 7:7, ali tada na scenu nastupa tandem Hagen(9)-Tvedten(7), koji je najzaslužniji što je napad Norvežana dobro funkcionisao. Kod Rusa, najefikasniji je bio Andrej Štarik sa pet pogodaka.

 

SkOla RuKoMeTa ViSoKo
http://skolarukometavisoko.blogger.ba
19/01/2008 18:14