beats by dre cheap

DRUGI DAN EP U NORVESKOJ

Drugi dan, drugo kolo (Grupe A i B)

Drugi dan Evropskog prvenstva u Norveškoj, donosi nam mečeve drugog kola u grupama "A" i "B". Biće interesantno videti, koliko Slovenija može protiv ranjene Poljske i da li će Crnogorci imati snage za još jedno iznenađenje, protiv ovoga puta, jedne TOP ekipe, reprezentacije Danske. Hrvati bi trebalo da imaju lak posao sa Česima, a Norvežani malo teži sa indisponiranim Rusima.

 

Grupa „A“

18:15 - Hrvatska : Češka

20:15 – Poljska : Slovenija

Posle sinoćne sjajne partije protiv Poljaka, hrvatski ljubitelji rukometa se ne moraju pribojavati susreta sa Česima. Iako je Česima, večerašnji duel „jedan od dva“ koja moraju dobiti, ako ne misle kući u nedelju uveče, šanse su im nikakve. Ivano Balić je zdrav, a on je sam za sebe, reprezentacija! Hrvatska ne mora da ima uigrane šablone, Červar ne mora da maše rukama sa klupe. Dovoljno je da loptu u rukama ima Balić, koji rušeći sve osnovne teorijske postavke napada(pre svega primanje lopte u zaletu), igra svoju simultanku sa protivnicima. Da li će šutnuti iz koraka ili odigrati „dva na dva“, to niko ne može da predvidi. U hrvatskoj reprezentaciji, juče su briljirali i mladi, Horvat, Alilović i Duvnjak, a Valčić i Vuković su nagovestili da u velikim mečevima, mogu odmeniti Lackovića. Češka sa izuzetkom Jana Filipa, nema takve igrače. Zato bi sve osim 5-6 razlike za Hrvatsku, bilo iznenađenje.

Pravi test svojih mogućnosti , večeras će imati reprezentativci Slovenije. Rasterećeni posle pobede nad Češkom, oni će se večeras nadigravati sa Poljacima, koji igraju pod moranjem pobede. Poljaci sinoć nisu imali rešenje protiv hrvatske 3:2:1 i to je bio glavni uzrok poraza. Ipak, i dalje su favoriti u ovom meču i jedni od kandidata za polufinale. Šta sprema Miro Požun, i da li Slovenci u drugi krug mogu ući sa nekim bodom? Odgovor ćemo znati posle 22h.

 

Grupa „B“

18:00 – Norveška : Rusija

20:15 – Danska : Crna Gora

 

Norvežani su posle sjajnog starta i pobede nad komšijama iz Danske, apsolutni favoriti u meču sa indisponiranim Rusima. Ekipi Vladimira Maksimova, opstanak na „EURO 08“ je visio o koncu, ali su ipak uspeli da se izvuku protiv borbenih Crnogoraca. Domaćin šampionata, nikada nikome nije služio za vađenje. Gol razlika je takođe bitna, ako se ima u vidu da su Danska i Norveška reprezentacije koje su bolje od Rusa i Crnogoraca.

Teško je verovati da Crna Gora može ozbiljnije da ugrozi Dansku. Danska igra mnogo brže nego Rusija, što ekIpi Ranka Popovića i ne odgovara previše. Danci su jedna prekaljena ekipa, koja zna da smrvi protivnika, a večeras sigurno neće spuštati gas, imajući u vidu da su već dva boda izgubili. Crnogorcima ostaje da se bore časno, a opet, i ako izgube, veoma je važno sa kojom razlikom, budući da na kraju i ona može biti presudna u borbi za treće mesto. Ono što je izvesno za Muratovića i drugove, ginuće svih 60 minuta.

SkOla RuKoMeTa ViSoKo
http://skolarukometavisoko.blogger.ba
18/01/2008 21:47