beats by dre cheap

1 dan EP U NORVESKOJ

Puljez uništio Španiju!

Nema ga Srbija, ali zato Mađari znaju šta su dobili! Nenad Puljezević je večeras sa svojih 16 odbrana uništio velikog favorita, reprezentaciju Španije i glavni je krivac za najveće iznenađenje prvog dana Evropskog prvenstva. Mađarska je nanela malu katastrofu „crvenoj furiji“ 35:28 (14:12) i nametnula se kao selekcija na koju se mora ozbiljno računati u nastavku šampionata. Najefikasniji u redovima pobednika bili su Laslo Nađ i Ferenc Ilješ sa po sedam pogodaka. Kod Španaca, Garabaja sa 8 i Iker Romero sa sedam pogodaka, bili su jedini na nivou nekadašnjeg svetskog šampiona i zvaničnog evropskog vicešampiona.

U drugom meču grupe „C“ igranom ranije popodne, Nemačka je prema očekivanjima, lagano dobila Belorusiju 34:26 (16:13). Presudila je dugačka klupa Hajnera Branta koja je dugo lomila otpor Harboka i drugova. Ključni period desio se između 42. i 52. minuta, kada su „Panceri“ napravili razliku od 6:0, i sa 24:21 odu na nedostižnih 30:21.Bolji od ostalih, bio je veteran Markus Baur sa sedam golova, a pratio ga je levoruki Glandorf sa pet pogodaka. Kod Belorusa, najbolji je bio Puhovski sa golova, a prva zvezda tima, Sergej Harbok, nije bio ubedljiv večeras. Meč je završio sa četiri pogotka(4/10).

U grupi „D“, Francuska je iznenadila sve, neubedljivom igrom i minimalnom pobedom nad autsajderom, Slovačkom 32:31 (20:18). Izabranici Kloda Oneste nisu imali svoje veče, pa su do pobede došli preko Oliviera Giraulta u poslednjem napadu. U 54. minutu, Francuska je imala prednost od četiri gola (31:27), ali onda dolazi do opuštanja, koje je na kraju moglo da otkine bod šampionu Evrope. Nikola Karabatić nije imao svoje veče(4/12), kao ni Omejer na golu(četiri odbrane), a pored raspoloženog Giraulta(6), solidni su bili Žerom Fernandez, Bertran Žil i Danijel Narcis sa po pet pogodaka. U redovima Slovaka, najefikasniji su bili Šulc(10) i Pekar(7).

U drugom meču grupe „D“, Šveđani su lakše nego što se očekivalo pobedili Island 24:19 (11:9). Ono što prvo upada u oči, jeste mali broj golova na meču dveju ekipa, koje postižu veliki broj golova. Ne pamti se, ko je poslednji put spustio Island na manje od 20 golova. Sjajnom odbranom, Šveđani su već u 50. minutu rešili susret, kada su imali +10(23:13), tako da su Islanđani do broja „19“ došli tek posle opuštanja Šveda u poslednjih nekoliko minuta. Bolji od ostalih u redovima pobednika, bili su Kim Anderson(7), Bokvist(3), Larhorm(3) i Doder(4). Svenson je zaustavio 12 udaraca. Kod „ribara“ dve najveće vedete, Stefanson i Sigurdson, bili su i najefikasniji sa po četiri gola.

 

SkOla RuKoMeTa ViSoKo
http://skolarukometavisoko.blogger.ba
18/01/2008 21:42