beats by dre cheap

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdenko Antović plaća ceh ljubavi prema rukometu "Čvrsta obećanja" Halida Demirovića da će od 1. februara preuzeti RK Bosnu iz Visokog, kako kažu u Upravi ovog kluba, su klimava, ako se pogledaju izjave istog; "Istina je da smo razgovarali na tu temu, ali se još uvijek nismo ništa dogovorili. Također, nisam dao čvrsto obećanje da ću preuzeti aktuelne viceprvake države. Moram priznati da sam zainteresovan za tu poziciju, ali još ništa nije sigurno."(San)
Jedan od razloga zašto u ovom momentu selektor ne želi mnogo da polemiše na ovu temu su januarske kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo.
"Naglašavam da još ništa nije definitivno odlučeno. U tim razgovorima nismo razmatrali nikakve detalje. Razlozi nisu bilo kakve finansijske prirode. Jednostavno sam u ovom momentu i previše zaokupljen reprezentacijom i kako ćemo proći u kvalifikacijama. Mogući angažman u Bosni sam ostavio po strani, jer želim punom snagom da se koncentrišem na naš državni tim." - završava Demirović.
Navodno bi ovaj proslavljeni bh. stručnjak trebao sjesti na kormilo Bosne 1. februara naredne godine.
Zdenki Antoviću se zamjera transparentnost u radu kao da je klub privatna "prčija" nekilocine skorijevića koji sebi dozvoljavaju luksuz da "uče mater kako se djeca prave". Svi u Upravi kada skupe svoja iskustva i učinkovitost nisu ravni rezultatima koje Antović ima iza sebe. "Pješaci" na šahovskoj tabli "visočkog nama" nisu svjesni da svojom glupošču upropaštavaju i poslednje ostatke respektabilne "visočke" škole rukometa.
Saopćenje UO RK Bosna je šuplje i blesavo; "Upravni odbor muškog RK Bosna Visoko i trener seniorske ekipe Zdenko Antović sporazumno raskidaju saradnju na dan 15.12.2007. godine. Do sporazumnog raskida saradnje dolazi iz razloga što Upravni odbor RK Bosna Visoko i trener Antović nisu mogli naći zajednički stav u pogledu ambicija kluba u narednom periodu. Upravni odbor zamjera treneru Antoviću istupe u medijima, koji su u pojedinim momentima izlazili iz domena struke."
GLUPO je da potencijale kluba poznaju ljudi koji s rukometom imaju veze koliko debil s "genetičkom modifikacijom", i da se sumnja u procjene stručnjaka kakav je Zdenko Antović.
Možda je kolega Alen Jazić slučajno izrekao jednu istinu koju nisu shvatili u Upravnom odboru RK Bosna: "Niko objektivan, a reći ćemo i pametan, ne može Antoviću osporiti rezultate. Preuzeo je ekipu koja je bila davljenik u Premijer ligi BiH i lansirao je na drugo mjesto. U Kupu BiH i EHF kupu više nego solidna izdanja ekipe. U jesenjem dijelu ovosezonskog prvenstva smo na istom fonu. Visočani su nakon početnih blijedih igara, opet najveći konkurenti sarajevskoj Bosni. Najefikasniji smo tim, sa najefikasnijim igračem Lige. Briljantni nastupi protiv najboljih protivnika. "Off the record", stručnost  Antoviću ne osporava niko iz UO Bosne, ali mu osporavaju njegovu nervozu i "petljanje" u stvari koje ne spadaju u njegov domen rada."
Antoviću se osporova pravo da štiti interese one djelatnosti od koje živi i on, i bezbroj profesionalnih sportaša u ovoj državi. Osporavati pravo na rad čovjeku koji o rukometu zna koliko svi u UO uopšte o životu je krajnji cinizam i licemjerstvo. Članovi UO su ublehaši koji svoju egzistenciju mogu zahvaliti drugima, a "tuđim klincem gloginje mlatiti" je izuzetno lako.
Ustvari, ista je to politika koja je proizvela animozitet svih sportskih (BiH) radnika naspram Visokog.
To što su "Nućo" u nogometu i "Zdeno" u rukometu pravili dobre rezultate nije posljedica "visočke" politike, već produkt njihove stručne osposobljenosti i entuzijazma.
Spočitavati Zdenki Antovići to što o Bosni brine kao o vlastitom klubu je idiotizam, jer je Antović sa ovim klubom postigao sve što se može postići u rukometu.
Ako reklame mogu biti sporne onda je to samo zbog toga što će Bosna propustiti još jednu priliku na osigura "Generalnog sponzora" s parama.
"Lijanovići" su odbijeni u postdeytonskom periodu. S "Preventom" se nisu mogli dogovoriti u narednoj prilici da se osigura siguran izvor finansiranja. "M-TEL" je naredna prilika koja će se propustiti.
AFERIM NAŠOJ GLUPOSTI.
Sve dok "Smrdljiva noga" bude "ključni" faktor u osiguravanju novčane potpore od strane kantonalne Vlade ZDK Bosna se nema pravo nadati boljim danima.
Jedini faktor stabilnost ovog kluba u takmičarskom smislu je Zdenko Antović. Igrački kadar je promjenljive naravi i svako drugi će "kapitulirati" na parketu Sportske dvorane "Mladost".
Dok članovi Uprave "drkaju" na "zvjezdice" ovog kluba i potajno se nadaju "velikim novcima" Bosna će biti i ostati klub koji ima predispozicije, ali će se na tome i ostajati, kao i svih prethodnih godina.
Zdenki Antoviću veliko HVALA što nas je uvjerio da ovaj grad ima i igrača i potencijala.
Munibu Alibegoviću savjet: Smjeni nesposobnjakoviće u "visočkim" sportovima dok nam se nisu pogasili svi sportski klubovi. I dok svi nisu spali na kantonalne nivoe takmičenja.

SkOla RuKoMeTa ViSoKo
http://skolarukometavisoko.blogger.ba
28/12/2007 22:56