SkOla RuKoMeTa ViSoKo

WeLcOmE To ¸¸my BlOgGeR!!!!!!!

12.12.2007.

TRENERA ANTOVIC ZDENKO OCJENJUJE POLUSEZONU ,EKIPU I POJEDINACNO

IZVODI IZ IZVJEŠTAJA O RADU SENIORSKE EKIPE RK ''BOSNA'' ZA PERIOD 19.07.2007 – 12.12.2007. (JESENJI DIO ŠAMPIONATA 2007/8.)

... Statistički gledano, od početka priprema, 19. jula 2007, do pauze tj, 12. decembra 2007., odnosno za 143 dana urađene su, što treninga i utakmica, 142 jedinice.
Od ovog broja 142 ima: 11 utakmica šampionata, 4 utakmice evropskog kupa, 9 prijateljskih utakmica (dvije u Ljubuškom, četiri u Zenici i tri u Šapcu) i 118 treninga.

Gotovo sve prijateljske utakmice su imale međunarodni karakter što je poslije dužeg perioda postala pozitivna praksa kluba.
Uspostavljeno je nekoliko kontakata sa tim inostranim ekipama, a poseban značaj ima onaj sa Metaloplastikom iz Šapca.

U EHF kupu je ostvarena jedna pobjeda, te jedan poraz i 2 neriješena rezultata. Interesantno, na oba gostovanja (u Nikšiću i Kozini), bilo je rezultatski neodlučeno.

U domaćem šampionatu imamo 7 pobjeda, jedan nerješen susret i 3 poraza. Od nekog realnog maksimuma nismo daleko. Moglo se najviše još 2 boda (u Gradačcu 2 ili u Sarajevu 1-3). Trenutna pozicija na tabeli - peto mjesto, uz minimalne zaostatke za četvrtim, trećim i drugim su posljedica naših 6 utakmica u gostima i 5 u Visokom, kao i neplanirane pobjede Izviđača u Sarajevu i Konjuha u Gradačcu.

Po mom mišljenju, naš maksimum je treće mjesto na kraju sezone. Nerealna su bila predviđanja Upravnog odbora uoči sezone o plasmanu boljem od ovog.

Niko nije predvidio enormna ulaganja banjalučkog Borca i živiničkog Konjuha. U obzir se nisu uzela i eventualna pozitivna iznenađenja, upravo ovih ekipa, pogotovo što mnogi procjenjuju da je Borac najjača ekipa jeseni. Osim toga bolje je trebalo predvidjeti našu komplikovanu situaciju sa igračkim kadrom uoči prvenstva i relativno kasno utemeljenje ekipe (Halilbegović htio u Sarajevo, Hurem kasno operisao koljeno, Mustafić i Begagić kasnili sa početkom priprema zbog zakašnjelih dogovora sa njima, Memija imao neriješenu situaciju oko dugovanja...)

Nama ostaje epitet ekipe koja igra najljepše...
Razvoj situacije sa Huremom je bio previše optimistički što je pokazala stvarnost.
Opet smo imali neviđenu sreću sa malim brojem povreda jer bi u suprotnom slučaju bilo daleko teže. Praktično, samo je Begagić bio odsutan 3 sedmice na početku prvenstva.

U odnosu na prošlu godinu, u prvih 11 kola bolji smo za 4 boda (u 2006/7. imali smo 18, a sada 22 ). Također, u ovom dijelu prvenstva nismo imali ''kiks'' u Visokom, a prošle godine to je bilo u trećem kolu protiv sarajevske Bosne.
Od 3 poraza u jesenjem dijelu šampionata, dva su zaslužena, ali ne i ubjedljiva (u Goraždu i Živinicama), dok smo u Sarajevu zaslužili pobjedu. Najviše boli nerješen rezultat u Gradačcu iako smo imali prednost od 7 golova petnaest minuta prije kraja. Ne treba zaboraviti da smo upravo ovu utakmicu imali između ona dva susreta sa Gold Klubom u Sloveniji i Visokom.

Od 7 pobjeda u šampionatu, 6 su ubjedljive i jedna minimalna, ali zaslužena, tj. protiv Borca.

Za igrače se može reći sljedeće:

Hadžić Adis, slabo trenirao, zadovoljio u najvećem broju utakmica. Branio na iskustvo, bio teško zamjenjiv.
Memija Haris povodljiv, kada Hadžić ne trenira dobro to i on praktikuje. Na jednoj utakmici pokazao da može, ali nije sazrio za prvog golmana.
Tatar Edin više misli o fakultetu, što je ispravno i na njega se ne može ozbiljno računati bar u bližoj budućnosti.

Sirćo Edhem pružio najviše s obzirom na mjesto u odbrani gdje igra i uopšte uzevši minutažu.
Mustafić Muhamed opravdao povjerenje, značajno pojačanje nakon povratka iz sarajevske Bosne. Ali je iskazao veliku nervozu na mnogim treninzima.
Čakić Amir popravio odbranu, u napadu solidan, ali ima česte padove naročito u derbijima gdje ne preuzima odgovornost. Nekoliko promašenih kontri u kritičnim momentima dvije utakmice ne bi smjela biti praksa jednog seniorskog reprezentativca.
Od Halilbegović Faruka se očekivalo više. Voljni momenat mu je jako promjenljiv. U posljednjoj fazi pokazao da želi više od ovoga što je pružio. Počeo je zrelije igrati i više razmišlja o ličnoj statistici. Zamjeram mu što u derbiju u Sarajevu nije preuzeo inicijativu i odlučio utakmicu.
Šahinović Emir, odličan igrač, ali nije pružio onoliko koliko se od njega očekivalo. Kad ima sređenu situaciju (oko novca i goriva za auto, jer vozari iz Zenice) igra dobro, a u suprotnom podbacuje. Izuzetno mu zamjeram tri ispada na treninzima.
Begagić Aldin je veliki potencijal (vidjelo se na utakmici sa Izviđačem), disciplinovan, potrebno je još vremena za njegovu adaptaciju i mnogo rada. Odbrana mu je slabija strana. U napadu se dobro gradi, ali slabo ''odbija'' od protivnika.
Mušinbegović Almedin - ni sjena prošle sezone. Ipak značajna karika naše ekipe.
Ahić Kenan. Dosta nezainteresovan, ni traga od nekadašnjeg igrača koji se na ''glavu baca''. Godina provedena u Sarajevu i forma Čakića udaljila ga je od značajnije minutaže. Sve je to uticalo na ovog igrača. Trebamo jednom razjasniti dilemu: on je krilo, a ne srednji bek. Ipak, imam povjerenje u njegovo blistavo proljeće.
Selimović Aid, bez veće šanse – krivac Mustafić. Postaje nestrpljiv, a ja mu savjetujem da pričeka odlazak Mustafića, jer ovaj ima dogovor sa Upravnim odborom da može ići u svakom momentu kada nađe povoljan angažman u inozemstvu.
Vražalić Faruk trenira 14 dana , a onda 2 sedmice to čini sa kadetima zbog obaveza u srednjoj školi (radi školskih smjena). Na prošlogodišnjem je nivou, ali sa manje šanse za igru. Krivac, opet Mustafić.
Zečević Esad. Bez priprema, često odsutan zbog vozarenja na fakultet (najmanje jednom do dva puta u sedmici). Svaki dan kasni na trening zbog vozarenja. Nema autoriteta u vođenju ekipe kao srednji bek i zadugo ga neće ni imati ako bude imao pristup treningu kao do sada. Mogu mu se uzeti u obzir nabrojane organizacione poteškoće.
Mimić Mirza - bez šanse zbog Sirćine igre. Često nezainteresovan. Ima napretka na treninzima. Izgleda da je zaljubljen ''do ušiju''.
Huseljić Emir - nepouzdan zbog posla. Nije bio na pripremama. Pokaže interesovanje, pa ga odjednom ''nema''.
Maslo Uzeir misli da stalno treba da je u ekipi jer redovno trenira. Treće je krilo i pored Čakića i Ahića nema šansu.
Hurem Mirza. Najkomplikovaniji sportski ''slučaj'' u našoj sredini. Dozvoljava sebi da odredi kad će započeti pripreme, da li će putovati u Nikšić, u sred prvenstva pravi pauzu od 13 dana (iz opravdanih i neopravdanih razloga) , ne javi se treneru tih 13 dana itd. itd. Sve u svemu stil ne mijenja godinama... Trenutno ne trenira....

...Visoko, 12.12.2007. Antović Zdenko,trener

<< 12/2007 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


MOJI LINKOVI

IGRACI SKOLE RUKOMETA
GOLMANI:
ZIGA FARIS
SIRCO ENES
MUSA MUHAMED

LIJEVA KRILA:
BURIC MAHIR
TRKLJA ARMIN
ISIRLIJA EMIR

LIJEVI BEKOVI:
SEMIC AMEL
MOSTIC ERVIN

DESNI BEKOVI:
NIKOLA GRUJIC
BERIN HRNJIC

DESNA KRILA:
MATARADIJA ISMAR
SINANAGIC IMRAN
DERVISEVIC NERMIN

PIVOTI:
BALTA ADNAN
SKOPLJAK ISMAR
LISAK EMIN

TRENER:
ZDENKO ANTOVIC
AHIC KENAN

NAJBOLJI IGRAC SKOLE RUKOMETA JE:

MOJI FAVORITI
Powered by Blogger.ba