SkOla RuKoMeTa ViSoKo

WeLcOmE To ¸¸my BlOgGeR!!!!!!!

10.12.2007.

ZDENKO ANTOVIC PISAO KOMESARU LIGE DUSANU POPOVICU

Koliko je treneru rukometaša Bosne Zdenku Antoviću teško pao poraz od sarajevske Bosne bilo je vidljivo danima nakon susreta. Međutim, više od poraza (kao i većinu ljubitelja rukometa) ga je pogodilo veoma loše suđenje sudijskog para Ante i Andrija Knezović koji su drastično oštetili visočku Bosnu. Zato se Antović odlučio poslati pismo komesaru takmičenja u muškoj rukometnoj Premijer ligi Dušanu Popoviću. Poseban komentar nije potreban jer kada pročitate pismo koje vam u cijelosti prenosimo, sve će vam biti jasno:

Za:

POPOVIĆ DUŠANA

(komesar takmičenja Premijer lige – muškarci)

Banja Luka


Poštovani Dušane !

Pročitao sam bilten br. 10, RS BiH, kojeg Vi pripremate.

Čestitam na ekspeditivnosti.

U tom biltenu je za mene konstatovana opomena (žuti karton) na utakmici ''Bosna'' Sarajevo – ''Bosna'' Visoko, što je tačno. Ali netačno je da je to moja druga opomena u ovoj sezoni. Naime radi se o prvom žutom kartonu.

Razlog što Vam pišem ipak je druge prirode.


Naime, iznenađen sam pozitivnom ocjenom (75), objavljenoj u spomenutom biltenu, koju je delegat-kontrolor Pero Marić iz Mostara, dao sudijskom paru Knezović – Knezović sa (iz) Bune, za utakmicu 10. kola, ''Bosna'' Sarajevo – ''Bosna'' Visoko, gdje je pod čudnim okolnostima tijesno pobijedila domaća ekipa.
Nemojte misliti da poraz moje ekipe pravdam zbog niza grešaka pomenutog sudijskog para, ali preporučio bih Vama, spomenutom delegatu-kontroloru i spomenutim sudijama da od RK ''Bosna'' Visoko zatražite snimak te utakmice, te da ga dobro analizirate i na miru sagledate sve greške koje su počinile sudije, a naravno i kontrolor, zbog pozitivnog suda o načinu vođenja susreta (valjda ''zemljacima'' treba pomoći).
Gospodine komesaru. Nemoguće je da jedan delegat-kontrolor napiše u toku utakmice ''more'' zapažanja (vjerovatno grešaka) na nekom, ''pomoćnom papiru'', pa to na kraju ''pretoči'' u dobru ocjenu (75)!

Sprega kontrolora i sudija je evidentna (obično su iz iste Udruge), pa ispada da sa sudijama u kvalitativnom smislu u Premijer ligi nema problema.

Istina da i mi treneri, kao i igrači često odmažemo ovim osobama, ali odgovorno tvrdim da smo, generalno gledajući, i mi (treneri), igrači i klubovi daleko ispred kvaliteta suđenja.

Ne kažem da je sve crno, ali često je sramotno kao što je bilo u subotu. Ne kažem da ne postoje i perspektivne sudije, ali evidentno je da će godine proći da neko ''primiriše'' Hasiću i Joviću.


Analiza utakmica putem TV snimka je praksa trenera i igrača (barem u RK ''Bosna'' Visoko) gdje se uviđaju greške u odigranoj utakmici, a trebalo bi to biti i sudijama i kontrolorima, pogotovo u očitim slučajevima kao što je bio subotnji u Sarajevu.


Od Vas se čudim, jer mi je poznato da ste prisustvovali utakmici, da ste nakon svega imenovani sudijski par odmah nagradili novim derbijem u 11. kolu: Konjuh – Sloga !?


I dok Vam ovo pišem nakon dva teška dana poslije utakmice, 3 sata poslije ponoći i razmišljam o rukometu i mom nezahvalnom pozivu, jer zbog tuđe greške možda neću primiti platu, , ''naše'' sudije (braća Knezović) mirno spavaju u (na) svojoj Buni (gdje rukomet nikad nisu mogli ni pogledati) i sutra ih očekuje nova nagrada - Vaša obavijest o novom derbiju.

A u biltenu br. 10 stajaće opomena jednom treneru (A.Z.) da se ubuduće lijepo ponaša zbog dobivene opomene – žutog kartona, iako je protestovao što ona dvojica u ''crnom'' ne vidješe da je igrač iz protivničke ekipe, ni manje ni više, nego 1.20 metra bio van terena sa loptom, pa nagazi njega, trenera i rezervne igrače, a delegat-kontrolor veli: ''Pa nisam vidio radi tebe, sjedi tamo, treneru !!!''.

I zbog takvih i žutog kartona meni će se odrediti i novčana kazna. Vjerovatno ćete kazniti i visočke navijače, što baciše onu stolicu u teren na kraju utakmice, jer im neko (sudije) oduzeše zadovoljstvo pobjede! (Ne pravdam ih zbog stolice).

Svi mi plaćamo! A ko uvijek dobija, zna se: sudije, kontrolori, delegati..., jer oni su bezgrešni !?


P.S.

Gospodine komesaru, sjetite se Kup utakmice ''Bosna'' Sarajevo – ''Bosna'' Visoko, odigrane na proljeće ove godine; poništenog gola visočke ''Bosne'' i dosuđenog ''probijanja'' za našeg igrača, 14 sekundi prije kraja!? Bili ste delegat. .....

A sudije? Pa, naravno Knezović – Knezović.

Prisjetite se posljednje tri minute subotnje utakmice i dva poništena gola visočke ''Bosne''.... A ko su bile sudije? Knezović – Knezović!!! (Kakva slučajnost).


S poštovanjem !

Visoko, 04.12.2007. (sati 03:01)

Antović Zdenko

<< 12/2007 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


MOJI LINKOVI

IGRACI SKOLE RUKOMETA
GOLMANI:
ZIGA FARIS
SIRCO ENES
MUSA MUHAMED

LIJEVA KRILA:
BURIC MAHIR
TRKLJA ARMIN
ISIRLIJA EMIR

LIJEVI BEKOVI:
SEMIC AMEL
MOSTIC ERVIN

DESNI BEKOVI:
NIKOLA GRUJIC
BERIN HRNJIC

DESNA KRILA:
MATARADIJA ISMAR
SINANAGIC IMRAN
DERVISEVIC NERMIN

PIVOTI:
BALTA ADNAN
SKOPLJAK ISMAR
LISAK EMIN

TRENER:
ZDENKO ANTOVIC
AHIC KENAN

NAJBOLJI IGRAC SKOLE RUKOMETA JE:

MOJI FAVORITI
Powered by Blogger.ba